Pirotechnika    Pomoc      Szukaj      Użytkownicy      Kalendarz      Shoutbox      sklep.strzaly.pl    
Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji

Ostatnie wiadomosci w Shoutboxie >> Otwórz ShoutBox'a
Mr.G -- Ale się tu jakieś brednie pojawiają - najpierw zadaj sobie pytanie po co tam coś wlewać ... odpowiedz sobie na nie i wtedy pomyśl ... a takie lanie czego popadnie do czego popadnie prędzej czy później skończy się wizytą w szpitalu , pirotechnika to nie bełtanie wszystkiego ze wszystkim...
ExploZiom -- davix wpisz w google "woda destylowana" i zastanów się co piszesz
Zgon -- kiedys był chemshop ale on z torbami poszedł
Grajek -- jest taki temat na forum
Davix -- Chodzi mi o jakiś sklep w którym jest durzo odczynników chemicznych mających zastosowanie w pirotechnice, sprzętu laboratoryjnego i pirotechnicznego.
Davix -- jak by co to znam strzały

[ Emoty | BBCodes ]

VISCO FUSE - lont visco najtaniej Zanim zadasz pytanie przeczytajFAQ

Zachecamy do rejestracji

Korpus do wulkanu, Cylindryczny, czy może stożkowaty ?
  Reply to this topic Start new topic Start Poll
Śledź ten temat | Wyślij E-Mailem temat | Wydrukuj temat
Miszczo
Quote Post

Bywalec
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1315

Mam zamiar zrobić mini pokaz pirotechniczny i związku z tym chciałbym zrobić kilka wulkanów. Na Sylwka zrobiłem jeden w kształcie stożka ( dość gruby z masy papierowo-wikolowej, ale i tak się przepalił ).

Chcę zrobić kilka wulkanów, ale jak mam się bawić z korpusem tak jak na Sylwka to wolę zrobić jeden.
Czy różnica między korpusem cylindrycznym, a stożkowym jest aż taka wielka ?

I jak Wy robicie korpusy na wulkany ?

PMEmail Poster
Zgon
Quote Post

Specjalista

Grupa: Moderator Globalny
Nr użytkownika: 133

między cylindrycznym(walcowatym) a stożkowym jest taka różnica że w cylindrycznym że powierzchnia palenia się mieszanki jest w miarę taka sama a w stożkowym zwiększa się i im dłużej się pali tym większy snop(cool.gif iskier... no i korpus jest niższy jeżeli ma taką samą objętość

No ale ze stożkowym więcej roboty jest :/

Gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce :/

ORANŻADA!!!!

Dobly Mod...

PMEmail PosterAOL
Micusek
Quote Post

Specjalista

Nr użytkownika: 533

więcej roboty i cięzej sprasować/ubic bo powierzchnia ciągle sie zmienia. W walcu jest łatwiej, ale gorzej ;] Teoretycznie jesli sprasowaloby się tak samo w stożku i w walcu to stożek o wiele lepszy - ciśnienie by pod koniec raczej nie spadalo az tak bardzo... tyle ze teoretyzować nie ma co, najpierw porob próby i sam wybierz. smile.gif

Ooo ,nie chce mi sie nic robic ;p

PMEmail Poster
wedzony
Quote Post

Wyjadacz

Nr użytkownika: 42

ubijac nie jest aż tak trudno, a efekt daje stożek leprzy, więc jezeli masz robić to stożki, tyle że ze stożkiem nie mozna sie bawić w ten sposób ze np ładujesz tak rakiete w ten sposób że jak sie zacznie wulkan wypalać to wyleci[do stożka rudniej wepchac], albo połączyć z modzieżem... więc zależy jak to ma wyglądć

PMEmail Poster
Zychu
Quote Post

Bywalec
**

Nr użytkownika: 1067

Ja gdy robiłem stożkowe, wklejałem kawałek cienkiej rureczki metalowej ew. tulejki, nakrętki. wtedy się już nie przepala i leci całkiem gęsty strumień. smile.gif

PMEmail Poster
kwiecia
Quote Post

Zielony
*

Nr użytkownika: 1377

Ze stożkowym korpusem jest rzeczywiście trochę więcej roboty, trzeba dobrze przemyśleć jego wykonanie. Ale stożki są wdzięcznymi korpusami i gdy znajdzie się już na nie swój sposób, spisują się świetnie. Tworząc taki stożek dobrze wzorować się na wzorze na siatkę stożka, a żeby się nie przepalał - zrezygnować z masy papierowo-wikolowej, a wysmarować go gipsową emulsją. Po dokładniejszy opis zapraszam tutaj: http://www.pirofabryka.eu/index.php?option...rwis&Itemid=178

PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll  

[ Script Execution time: 0.0592 ]   [ 18 queries used ]   [ GZIP Włączone ]