Mr.G -- Ale się tu jakieś brednie pojawiają - najpierw zadaj sobie pytanie po co tam coś wlewać ... odpowiedz sobie na nie i wtedy pomyśl ... a takie lanie czego popadnie do czego popadnie prędzej czy później skończy się wizytą w szpitalu , pirotechnika to nie bełtanie wszystkiego ze wszystkim... ExploZiom -- davix wpisz w google "woda destylowana" i zastanów się co piszesz Zgon -- kiedys był chemshop ale on z torbami poszedł Grajek -- jest taki temat na forum Davix -- Chodzi mi o jakiś sklep w którym jest durzo odczynników chemicznych mających zastosowanie w pirotechnice, sprzętu laboratoryjnego i pirotechnicznego. Davix -- jak by co to znam strzały
Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1365
Witam, czy proch SSA (chloran potasu i benzoesan sodu 7:3) nadaje sie na lift, jest wmiare mocny. ile tego prochu by trzebało dać na szelke kulista 1-1.5"
Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1365
mam taki problem, bo nie posiadam młynka a mam węgiel ktory jest za grupy i sie wogule nie nadaje do h3 ani p.cz(z sklepu strzały wstępnie mielony). mam bardzo doby moździerz wytrzymał eksplozje 30gramow SSA wienc nie obawiam sie że mi go rozwali (rura z grubej stali).
Grupa: Administrator
Nr użytkownika: 611
no no kiedyś nie umyjesz na noc rano dasz 35g i mama nie będzie miała co do trumny włożyć ...
Musisz ten węgiel czymś zmielić nie ma bata SSA w ogóle się do tego celu nie nadaje nie ma opcji ... jak już w ogóle nie masz czym zmielić to weż jakiś plastykowy pojemnik z zakrętką - trochę jakiś kawałków ołowiu mosiądzu czy co tam jeszcze wrzuć to wszystko razem z węglem do puszki i potrząsaj przez 15-20min będziesz miał super węgielek ... i koniecznie odpuść ten stalowy moździeż ze stalą nie ma żartów .
Grupa: Administrator
Nr użytkownika: 611
Zasadniczo temat o prochu już był
Podstawa to dobry węgiel mielisz węgiel na pył - potem mieszasz z siarką znów mielisz tak żeby dobrze się razem wymieszało - teraz dodajesz saletry znów mieszasz - ale już ostrożniej - potem na 1kg prochu pół szkalnki wody - rozbęłtać a potem porządnie ubić przetrzeć znów ubić znów przetrzeć albo troche ugotowąc ale to narazie se odpuść .
Proporcje 70g KNO3 20g C 10S i tak będzie w miarę ok .